125 anys de Els Reis d’Igualada

Dilluns passat a la sessió d’AUGA es van conmemorar els 125 anys de la primera cavalcada dels Reis a Igualada. Ho varen fer en Josep Munné i l’Eduard Creus, membres de la Comissió de Reis. I van recordar que la nostra cavalcada va néixer inspirada amb la que es feia a la ciutat valenciana d’Alcoi.

Passejant per Alcoi encara hi ha en 3 o 4 llocs preeminents unes plaques que recorden com es va imaginar i fer la primera cavalcada del País Valencià i qui ho va organitzar. La seva història és ben present als carrers alcoians.

Foren uns treballadors alcoians que vingueren a treballar a Igualada, segurament en el tèxtil o en el curtit, els que van impulsar la primera cavalcada d’Igualada. Els primers anys els Reis anaven amb Cavall i no és fins als anys 50 que s’incorporen les primeres carrosses.