9054 km de distància

A 9.500 kms d’Igualada prop de cinquanta igualadins hi han deixat dies, setmanes o mesos de la seva vida fent aportacions solidàries. Ho han  fet -com tothom sap i ara recordem- a El Salvador. País conflictiu de centreamèrica tant fa vint-i-cinc anys quan va començar el poblat de Nueva Esperanza, com ara.

Escoles per a infants i joves, ensenyaments laborals, col·laboració econòmica i manual en la construcció d’edificis comunitaris, escola de música, intercanvis formatius i ajudes per promocionar joves promeses.
Voluntariat i ajuda material de l’Ajuntament d’Igualada i donatius de moltes persones solidàries.

Totes aquestes realitats i records van ser explicats per Beneta Vidal i Elisabet Feced amb l’ajuda d’imatges d’aquesta d’implicació igualadina al servei d’una societat que no poseia res de res per iniciar una camí una mica digne.