Les males olors d’Igualada sud

Les causes de la mala olor -la pudor parlant clar- que en determinades hores i sobretot en dies calorosos molesta molt a una part de la ciutat foren analitzades a l’A​UGA per Núria Vidal.

Vidal​,​ estudiant d’enginyeria electrònica de divuit anys​, és va valdre del seu treball de recerca elaborat fa poc més d’un any. La seva exposició va ser clara, segura i documentada, amb complet domini de la situació davant un auditori de centenars de persones.

La seva tesi sobre la causa del problema ciutadà la va voler resoldre amb un examen estadístic de les dades de qualitat de l’aire -concretament el Sulfúr d’Hidrògen- que facilita l’estació d’anàlisis situada a la plaça de la Masuca,  prenent-les des de l’any 2000 i fins al 2016, tot referint-se a que la depuradora entrà en funcionament l’any 2006.

Sigui certa la causa apuntada per la Núria atribuïble a la depuradora o be sigui un problema de clavegueram, la solució a l​es​ molèsties que han d’aguantar una part important d’igualadins és molt complexa.