Bernat Roca, una classe magistral

Bernat Roca, historiador igualadí, d’una família compromesa d’anys amb l’Ateneu i professor d’Institut, va fer una lliçó magistral. El qualificatiu de magistral encara no l’havíem emprat mai en les nostres cròniques.

L’explicació dels orígens i diversos fronts on es va anar desenvolupant una guerra cruent en extrem es van intercalar amb explicacions de com proveïa la indústria igualadina -sobretot els curtidors- els diversos exèrcits. Una activitat que, juntament amb la tèxtil, van crear llavors grans fortunes a la nostra ciutat; però a costa d’un esforç enorme i mal pagat d’una classe treballadora empobrida.

I tot plegat en el context de la grip europea que només a l’octubre del 1918 va causar prop de dues-centes morts a Igualada.

–> D​illuns vinent. ZOOM FESTIVAL amb la projecció d’un documental sobre Peret i la Rumba catalana.