La defensa d’Igualada

Pol Junyent -Investigador llicenciat en Història, Premi Ciutat d’Igualada 2015- va ser a l’AUGA per oferir un tast del seu premiat treball sobre ” La Defensa d’Igualada durant la Guerra Civil Catalana de 1462 a 1472″.
La conferència fou un repàs a la història general del nostre país i, al mateix temps, serví per conèixer com era, quins límits tenia i com és vivia en una petita ciutat d’uns tres-cents habitants situada en una via de comunicació clau en les comunicacions generals. Junyent explicà com era la Igualada del S.XV: quins oficis hi havien llavors, de què i com és vivia, qui manava i a qui obeien els qui manaven…
I, també, com es defensava i qui defensava aquesta vila durant la Guerra Civil Catalana. Finalment, també exposà noms i cognoms i tram de muralla que havia de defensar cada veí. Cognoms que ja no hi son i alguns cognoms que perduren cinc-cents cinquanta anys després.

I el proper dilluns, Vicenç Lozano torna a l’AUGA per parlar sobre la Màfia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.