Francesc Bailón torna a l’AUGA multipremiat

Dilluns va tornar ​a l’AUGA ​Francesc Bailón​,​ després d’haver rebut molts premis en el que portem d’any. En destaquem​, entre d’altres,​ la seva participació en els quatre “Goyas” de “Ningú vol la nit” d’Isabel Coixet​.

Aquesta vegada el tema no van ser el Inuits (esquimals en dèiem abans), sinó els habitants de la península més gèlida de la Unió Soviètica: els Nenets de Iamal a la zona de Jamal. Un lloc amb temperatures de menys 60º durant molts mesos l’any.

Si l’anècdota fou explicar la manera de viure i combatre aquest fred, el nus de la xerrada fou l’incertíssim​ ​futur d’aquest poble de 80.000habitants disseminats en una zona més gran que França i gairebé sempre coberta de gel​,​ però amb un subsòl que conté el 80% de les reserves de gas de la URSS.

Rússia -i Europa- necessita aquest gas i els Nenets en son un obstacle per la seva extracció i transport. Ho tenen negre -no caldria ni dir-ho- i és tem que en déu anys no en quedarà cap.

P1140846

El proper dilluns no hi ha AUGA, però el dijous a la tarda hi ha una interessant sortida a la Segarra Històrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.