Una ciència per conèixer millor la nostra història, a l’AUGA

Tona Majó explica l’arqueoantropologia als alumnes de l’AUGA

L’arqueoantropologia és la disciplina que uneix l’arqueologia i l’antropologia, una ciència que Tona Majó va explicar amb detall en la sessió de l’AUGA d’aquest últim dilluns de març a l’Ateneu.

L’arqueoantropòloga Tona Majó va desgranar, de forma clara i concisa, els detalls de la disciplina, que contribueix a millorar la comprensió de les societats que ens han precedit i es basa en l’estudi de les restes esquelètiques i de les pràctiques funeràries.

Acompanyades d’elements gràfics i fotografies, Majó va detallar, amb rigor científic i amb proximitat, que l’arqueoantropologia té diverses aplicacions: física, de camp i forense. Un gran nombre d’excavacions arqueològiques requereixen l’estudi antropològic de les restes, per poder interpretar les troballes i situar-les en el temps. En concret, Majó va parlar d’actuacions on ha treballar, com la sepultura megalítica de Les Maioles.

L’aventura del català

La llengua és un tema recurrent en converses i debats. Hi ha persones que veuen el got mig ple, d’altres el veuen mig buit. I és que, si bé és evident que el coneixement del català ha augmentat, també és cert que l’ús social està estancat. Amb la conferència que tindrà lloc el proper dilluns 7 d’abril, David Vila vol explicar quina és la situació social del català i, sobretot,  quins són els nostre hàbits lingüístics i com podem incidir-hi. És a dir, de quins mitjans disposem per tal d’ajudar a fer que el català esdevingui una llengua plenament normal, com ho són el neerlandès a Holanda, l’alemany a Àustria o el danès a Dinamarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.