Els Néixer tornen a omplir l’Ateneu 50 anys després

Els tres fundadors de Néixer van tornar a omplir el Teatre de l’Ateneu Igualadí cinquanta anys després. Ramon Closa, Jaume March i Joan Roca van explicar als alumnes de l’AUGA la història d’aquest grup musical igualadí dissolt el 1962, però transformat en un Trio Néixer que continua viu. Els tres músics van aprofitar l’ocasió per actuar davant uns quatre-cents assistents, i alhora van donar a conèixer les melodies de les harmòniques, un estil gairebé oblidat.

Ells van ser tres dels cinc joves que el 1957, gairebé com un joc, van començar a interpretar música amb harmònica, acompanyats de Jordi Savall (harmònica baix), més tard reconegut internacionalment, i Ramon Cos (cromàtica solista), malauradament traspassat. Durant cinc anys, el quintet va fer diverses actuacions, a més d’aconseguir proclamar-se sots-campió del món dos cops. Dilluns passat, com en la seva època inicial, els Néixer van tornar a guanyar-se el públic, que els va acompanyar en diverses ocasions.

L’espectacle va començar amb tres peces interpretades per Ramon Closa com a solista, acompanyat de Jaume March i Joan Roca als baixos, per passar a veure un curt documental sobre la història i anècdotes del conjunt. Reprès el concert amb música d’aires italians, es van recordar fets i persones relacionades amb la Igualada de la primera etapa del grup, entre els anys 1957-1961. Va ser de la mà del locutor de la ràdio igualadina d’aquell període: Jesús Enrique. Al tram final de la trobada, “Ramona” i la “Marxa Radetzky” van omplir el teatre d’intensos i càlids aplaudiments, entre la satisfacció i l’enyorança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.