28 d’abril – 18 h. – Teatre l’Ateneu
JOSEPA RIBERA VALLÉS (Poetessa) – La Josepa posarà veu als seus poemes; des de l’inici i passant pel llibres “En cru”, “El meu alfabet roig” i “Temps fugit”. Estarà acompanyada per gaudir de veus i expressions diferents per l’Anna i la Montse, també en Franc Guinart i Palet cantarà dos poemes musicats per ell mateix i acompanyat en alguns temes amb un fons de piano per Alfons Mula i Martínez.
5 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
JOSEP M. BALDASANO (Especialista en enginyeria ambiental) – “Què diuen els indicadors climàtics del canvi climàtic?” Anàlisi sobre la conducta dels indicadors climàtics i d’impacte.
12 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
FRANCESC BAILÓN (Antropòleg i viatger) – “MONGÒLIA EL PAÍS DEL CEL BLAU” Mongòlia, és una regió remota de grans extensions, estepes interminables i cels infinits, bressol de pobles nòmades i de multitud de grups ètnics. Terra d’encreuament de cultures i de religions, posseeix una gran varietat d’ecosistemes.
13 -14 de maig – SORTIDA
L’ESSÈNCIES DE CASTELLÓ, PENÍSCOLA I MORELLA – Farem un recorregut per Castelló, en acabar de dinar anirem cap al Grau i després cap a Peníscola. L’endemà farem ruta cap a Morella fent una parada a Sant Mateu del Maestrat en arribar a Morella visitarem els llocs més emblemàtics i després de dinar. Tornarem, ens acompanyarà com a guia la Goretti Bartrolí, i en arribar a Castelló ens esperarà i acompanyarà la Pilar Escuder. Inscripcions a Fer Frans.
19 de maig – 18 h – Teatre l’Ateneu
MARTA ESTEBAN (Cantant i dissenyadora) -JOSEP BARCONS, Espurnes Barroques ( Músic, doctor en Humanitats ) – “MEMBRA JESU NOSTRI”. Marta Esteban ens farà descobrir una joia de la música barroca, l’obra Membra Jesu Nostri de Dietrich Buxtehude, que el festival Espurnes Barroques portarà el 31 de maig a l’església de Santa Maria de la mà del grup Cantoria, l’actriu Sílvia Bel i ballarins de l’Institut del Teatre de Barcelona. En diàleg amb el director del festival JOSEP BRACONS ens parlarà del context religiós de l’Alemanya del segle XVII, de l’estructura de l’obra i del profund simbolisme de la partitura, mentre n’escoltem diversos fragments.
26 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
CARME CAMPOY GUERRERO (Doctora en antropologia mèdica) – “PRÀCTIQUES CLÍNIQUES EN FISIOTERÀPIA EN CONTEXTOS DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL (GAMBIA)” Des del 2014 estudiants de Fisioteràpia de la UdL realitzen estades de pràctiques amb l’ONG Alpicat Solidari, en col·laboració amb la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, a Baixa Kunda (Gàmbia) amb l’objectiu de treballar competències interculturals, comunicatives i de raonament clínic.
2 de juny – 18 h. – Teatre l’Ateneu
L’ORQUESTRA SIMFÒNICA DE l’ECMMI (Escola / Conservatori Municipal de Música d’Igualada mestre Joan Just i Bertran). Sota la direcció d’en Carles Pertegaz, el programa a interpretar serà: Rosamunde, D 797: N9, Ballet Music 2. Andantino (Schubert) i Finlàndia (Sibelius).
9 de juny– 18 h. – PEL·LÍCULA
BIEL MACIÀ i ENRIC VILAJOSANA (Escaladors) – “MONTSERRAT INTEGRAL 107” Dos amics escaladors exploren el màgic massís de Montserrat amb l’objectiu d’unir tots els cims de la seva silueta en una setmana. Després de gairebé dos anys de preparació i estudi del terreny, es llancen a l’aventura. Escalades complexes, ràpels, nits al ras i molts moments de risc els caldran per afrontar una fita mai assolida en la història… Però aconsegueixen finalment culminar les 107 agulles en 7 dies?
16 de juny – 18 h. – Teatre l’Ateneu
P. BERNABÉ DALMAU (Historiador, arxiver i fotògraf) – “MIL.LENARI DEL MONESTIR DE MONTSERRAT”. L’any 2025 es commemora el mil·lenari de la fundació del monestir de Montserrat per part d’Oliba, abat de Ripoll i de Cuixà i bisbe de Vic. Un lloc de pregària, de vida evangèlica, de pelegrinatge i d’esperança. Acabarem la conferència amb el “Cor d’Homes d’Igualada” que sota la direcció de Carles Prat, interpretaran un seguit de cançons i amb el Virolai per acabar.