Programació

8 d’abril – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Maria Nicolau – “La cuina salvatge”
Maria Nicolau cuinera d’ofici i per vocació, però sobretot, entusiasta. Entusiasta perquè l’apassiona el que fa i no en té mai prou. Entusiasta perquè no hi ha distinció ni esquizofrènia entre qui és i a què és dedica. La cuina és el pal de paller de la seva vida, li agrada cuinar i li apassiona el menjar

15 d’abril – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Francisco Molino – “Higiene, actitud, hàbits, salut i pràctiques perilloses a la llar”
La xerrada tracta sobre les pautes d’higiene (personal, temperatura, contaminació creuada, neteja) per adquirir hàbits correctes en la manipulació d’aliments i evitar intoxicacions alimentàries

22 d’abril – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Moxiganguers d’Igualada – “El castell des de dins”
La imatge d’un castell és la d’un grup de gent amuntegada fent pinya per sostenir una estructura on els més petits hi fan l’aleta. Però que hi ha més enllà d’això?

29 d’abril – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Marta Valls – “Per què Catalunya s’està quedant sense pagesos?”
L’experiència d’un projecte agrícola als Hostalets de Pierola”. L’existència de petita pagesia al territori és clau per a la sostenibilitat mediambiental. I, en canvi, la mitjana d’edat dels caps d’explotacions agrícoles a Catalunya és de 62,5 anys. Cada vegada hi ha més pagesos que es jubilen sense tenir un relleu que continuï cuidant la terra.

5 De maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
M. Gemma Chacón – “Abric Romaní: la llar dels Neandertals”
Repàs als més de quaranta anys de treballs arqueològics al jaciment de l’Abric Romaní a Capellades. Parlarem de la història del jaciment, de la metodologia de treball emprat i sobretot, a través dels importants descobriments, veurem com ha estat la vida dels Neandertals durant més de 60.000 anys a la comarca de l’Anoia durant el Paleolític mitjà.

13 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Francesc Bailón – “Chavín de Huántar, el teatre del més enllà”
El 1919, l’arqueòleg peruà Julio César Tello va descobrir l’extraordinari monument arqueològic de Chavín de Huántar, declarat Patrimoni de la Humanitat per UNESCO el 1985. La cultura Chavín va governar durant 800 anys amb la força persuasiva de les seves idees i sense necessitat de tenir exèrcit, sense construir murs ni fortificacions i utilitzant només un drama litúrgic, basat en sofisticats rituals màgic-religiosos als seus temples. Sens dubte, és una de les cultures precolombines més fascinants i desconegudes de la Història.

20 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
Enric Agud – “El clima i la humanitat”
El clima ha jugat un paper fonamental en la història de la humanitat . Passat, present i futur des del prisma del temps. Repassarem fets del passat de la mà del clima i mirarem cap al futur. Enric Agud, home del temps de TV3 i Catalunya Ràdio. Màster en meteorologia

21-22 de maig – SORTIDA
VALLS D’ÀNEU, un viatge com potser no t’ ho imagines – Descobrirem el romànic de les Valls d’Àneu. Més informació i inscripcions a Fer Frans.

27 de maig – 18 h. – Teatre l’Ateneu
M. Montserrat Domingo– “L’ermita del Montsant”
Va néixer a Raïmat. És monja eremita a Sant Joan del Codolar, l’opció que va fer, perquè li va semblar que era el seu camí per estimar a tothom..

3 de juny – 18 h. –  Teatre l’Ateneu
Marta Aldomar – “Explorant la Unió Europea, què passa a Brusel·les i com ens afecta”
Quan pensem en la Unió Europea, molt sovint imaginem un grup de buròcrates prenent decisions alienes a nosaltres des de Brussel·les. En realitat, però, la Unió Europea és una trama institucional complexa i altament dinàmica, on es decideixen aspectes cabdals del nostre dia a dia.

10 de juny – 18 h. –  Teatre l’Ateneu
Toni Méndez i Ferran Bertran (bombers) – “Prevenció d’incendis a la llar”
Ens parlaran de com podem prevenir els petits incendis a casa, i en cas de foc, com podem actuar de la manera més segura i efectiva per tal de no causar danys majors que requereixin atenció dels professionals.

17 de juny – 18 h. –  Teatre l’Ateneu
David Serrano – Teatre Forum
“Un fill del nostre temps”, monòleg d’un soldat de l’exèrcit alemany que va ser censurat pel nazisme.
Un noi jove sense futur ni expectatives s’allista a l’exèrcit gràcies a la propaganda que inicialment el fa sentir especial, escollit per a una missió per a la pàtria. Es tracta dels anys més foscos de la postguerra de la primera guerra mundial. Els missatges del NSDAP i el poder nazi incipient convencen la població jove per trobar un sentit a l’existència més enllà de la misèria i manca de sentit imperant. David Serrano Blanquer, actor Canòlich Prats.